EGZOTYCZNE MUSLI OWOCOWO-KOKOSOWE

Zdrowe przekąski na drugie śniadanie

Składniki na 4 porcje:

(Na 1 porcję – podziel ilości składników przez 4):

 

1 puszka mleka kokosowego (400 ml)

1 papaja

1 kiwi

1 mały owoc kaki

200 g musli z owocami egzotycznymi

ok. 100 ml mleka

20 g pistacji (posiekanych)

Sposób przygotowania:

Mleko kokosowe zagotować, dobrze wymieszać i schłodzić. Papaję obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć nasiona, pociąć na plasterki. Kiwi obrać, przekroić na pół, pociąć na plasterki. Kaki umyć, usunąć szypułkę, pociąć na plasterki.

Na krótko przed podaniem owoce wymieszać z musli, przełożyć wszystko do miseczek, dodać mleko zwykłe i kokosowe, posypać pistacjami i natychmiast podawać.

08. września 2016 r.
Zamknij menu