GRILLOWANE JABŁKA Z FARSZEM

Pyszne dania z grilla

Składniki

2 duże jabłka

20 g suszonego ananasa

4 suszone śliwki

5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej

1 łyżka masła

Szczypta cynamonu

2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Z jabłek odkroić wierzch i wydrążyć gniazdo nasienne i oprószyć cynamonem. Wymieszać ze sobą wcześniej ugotowaną kaszę, olej kokosowy oraz pokrojone w kawałki suszone owoce. Farsz nakładać do wydrążonych jabłek. Część farszu może wystawać poza brzegi jabłka. Posypać delikatnie cynamonem. Ułożyć jabłka na kawałkach folii aluminiowej i zawinąć każde osobno. Ułożyć na ruszcie i piec około 15–20 minut. Po wyłożeniu na talerz na każdym upieczonym jabłku położyć kostkę czekolady. 

Przepis na 2 porcje.

 

 

27. kwietnia 2017 r.
Zamknij menu