Świąteczne pieczone jabłka

Składniki na 4 porcje:

  • 4 jabłka
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 1/2 łyżki cynamonu
  • 4 łyżki miodu

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzej do 200° (góra i dół). 

Umyj jabłka, odkrój czubek i wydrąż ze środka pestki.

Wymieszaj rodzynki, orzechy włoskie, migdały i cynamon i dodaj do wydrążonych jabłek.

Połóż odciętą górną połowę jabłek na wierzchu jako przykrywkę i skrop całe jabłko miodem.

Jabłka piecz przez około 30 minut w temperaturze 200 ° C

Opcjonalnie: pieczone jabłka możesz podać np. z sosem waniliowym.

Moduły zgodnie z koncepcją Mrs.Sporty

Owoce 1

Tłuszcz ¾

Luksus 3/4

07. grudnia 2020 r.
Zamknij menu