Świetne nie tylko na niedzielny obiad. Szaszłyki z kurczaka możesz przygotować wcześniej, a następnie jedynie wstawić do piekarnika. To sprytny patent na obiad, gdy wiesz, że na przygotowanie go będziesz miała naprawdę mało czasu.

Składniki na 2 porcje:

  • 250 g fileta z piersi kurczaka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szczypta soli i pieprzu
  • 1 czerwona papryka
  • 12 oliwek
  • Ok. 6 drewnianych szpikulców
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój filet z piersi kurczaka w kostkę. Dopraw kurczaka marynatą z soku z cytryny, soli i pieprzu.
  2. Umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
  3. Podziel oliwki na pół.
  4. Nadziej kawałek kurczaka, papryki i oliwki na szpikulec. Powtarzaj czynność aż wszystkie składniki zostaną rozprowadzone na szaszłykach.
  5. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i usmaż szaszłyki po obu stronach. Możesz też wstawić je do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na około 25-30 minut.

Smacznego!

MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY

MODUŁY W 1 PORCJI

Zboża - 0  / Nabiał - 0 / Mięso - 1 ¼ / Warzywa - ½

Owoce - 0  / Tłuszcze - 1 ½  / Luksusy - 0 / Napoje - 0

28. czerwca 2020 r.
Zamknij menu