KANAPKI „ZEBRA” Z TWAROGIEM

Zdrowe przekąski na drugie śniadanie

Składniki na 4 porcje:

240 g chudego twarogu

sól

pieprz

2 łyżki mieszanki ziołowej

1 łyżeczka słodkiej mielonejpapryki

6 kromek pumpernikla (200 g)

Sposób przygotowania:

Twaróg wymieszać z solą i pieprzem, podzielić na 2 części. Do 1 porcji dodać mieszankę ziół i wymieszać. Do drugiej dodać mieloną paprykę i wymieszać. Dwie kromki pumpernikla posmarować grubo dwoma rodzajami pasty twarogowej, ułożyć jedna na drugiej i przykryć trzecią kromką. Mocno wszystko ścisnąć, połączyć 6 wykałaczkami wbitymi w równych odstępach, pokroić każdą kanapkę na 6 kawałków. 1 porcja to 3 mini kanapki.

13. września 2016 r.
Zamknij menu