ROLADKI Z ŁOSOSIEM I EGZOTYCZNY KOKTAJL

Egzotyczne – niezwykłe – kuszące - wyborne

Składniki na 4 porcje roladek i koktajlu:

(Na 1 porcję – podziel ilości składników przez 4):

 

200 g wędzonego łososia (duże plastry)

125 g chudego twarogu

50 g świeżego szpinaku

4 łyżeczki chrzanu

200 g świeżego ogórka

 600 g jogurtu naturalnego

1 pomarańcza

200 g ananasa świeżego

1 łyżka siemienia lnianego

Cynamon

Sposób przygotowania:

Plastry łososia wędzonego rozłożyć równo na desce. Ułożyć na nich opłukany i odsączony szpinak. Twaróg wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem i rozsmarować równomiernie na liściach szpinaku. Ogórek pokroić na długie paski, ułożyć po jednym na brzegu łososia i zwijać roladki zaczynając od brzegu z ogórkiem, mocno przy tym ściskając. Po zwinięciu kroić na 3 cm kawałki.

 

Wszystkie składniki na koktajl zmiksować za pomocą blendera.

16. sierpnia 2016 r.
Zamknij menu