FAJITA Z KURCZAKIEM

Wyjątkowe przepisy na lato

Składniki na 4 porcje:                         

(Na 1 porcję – podziel ilości składników przez 4)

 

400 g fileta z kurczaka

500 g czerwonej papryki

2 ząbki czosnku

2 młode pory

2 pomidory (ok. 200 g)

200 g sałaty lodowej

2 łyżki oleju

sól

pieprz

4 tortille

2 łyżki pomidorowej salsy meksykańskiej

100 g kwaśnej śmietany

FAJITA Z KURCZAKIEM
Sposób przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę wyszorować, opłukać, pokroić na kawałki. Czosnek obrać, drobno posiekać. Pory wyszorować, opłukać, pociąć w krążki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Sałatę lodową umyć, pociąć na paski. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso przez ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać paprykę, czosnek i cebulę, smażyć wszystko razem przez kolejne 3 minuty. Dodać pomidory. Doprawić solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce. Tortille podpiekać na suchej patelni z obydwu stron przez ok. 2 minuty. Podawać z warzywami, sałatą lodową i sosami.

25. maja 2018 r.
Zamknij menu