ARBUZ I JEGO WSPANIAŁE WŁAŚCIWOŚCI

 

Jest on owocem niskokalorycznym - 100 g to jedynie 36kcal, dzięki dużej zawartości wody działa orzeźwiająco i gasi pragnienie zwłaszcza w upalne dni. 

Zawiera:

- błonnik pokarmowy, który poprawia trawienie, oczyszcza organizm i reguluje przemianę materii 

- likopen - antyoksydant chroniący organizm przed starzeniem się i rozwojem wielu chorób

- prowitaminę A, foliany, witaminę C, PP, K, witaminy z grupy B oraz wiele składników mineralnych. 

Dzięki działaniu moczopędnym doskonale wspomaga pracę nerek, redukuje wysokie ciśnienie krwi oraz TKANKĘ TŁUSZCZOWĄ. 

 

Częste jedzenie arbuza znacząco poprawia stan naszej skóry, pozytywnie pływa na stan zdrowia oczu oraz poprawia nastrój :)

Pamiętajcie o zasadzie, że owoce spożywamy w pierwszej połowie dnia. 

 

Smacznego !!

08. lipca 2016 r.
Zamknij menu