Zdrowe koktajle

Klub Mrs.Sporty Częstochowa-Raków

RUKOLA I ROSZPONKA: DLACZEGO WARTO JEŚĆ SAŁATY?

Czy wiecie jakie korzyści przynosi wprowadzenie ich do codziennego jadłospisu? Jest ich wiele:

     

  • niska kaloryczność
  • zawierają błonnik, białko, witaminy A,C, potas, fosfor, wapń i witaminy z grupy B. Są bogatym źródłem kwasu foliowego, żelaza, magnezu, sodu, selenu oraz cynku
  • mają niski indeks glikemiczny
  • zawarta w nich witamina A nazywana jest witaminą młodości
  • potas pomaga w nawodnieniu ogranizmu oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego ciśnienia
  •  

 

PRZEPIS NA KOKTAJL Z ROSZPONKĄ I KIWI

SKŁADNIKI:

     

  • 1 garść roszponki
  • 1 mała garść szpinaku
  • 2 szt. kiwi
  • 1 mały banan
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z imbiru
  • 1/2 filetowanej pomarańczy
  • 100 ml wody
  •  

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą za pomocą blendera.

PRZEPIS NA KOKTAJL Z RUKOLI I TRUSKAWEK

SKŁADNIKI:

     

  • garść rukoli
  • 1/2 szkl. truskawek
  • 1/2 szkl. borówek
  • 1/2 szkl. maślanki
  • 1/2 banana
  • 1 łyżeczka mielonego ostropestu
  •  

PRZYGOTOWANIE:

 

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą za pomocą blendera.

29. czerwca 2017 r.
Zamknij menu