Składniki na 10 porcji:

  • 200 g suszonych daktyli
  • 40 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 3 łyżki jagód goji
  • 50 g kaszy jaglanej ekspandowanej
  • 2 łyżki dżemu śliwkowego
  • 10 patyczków
  • 100 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Daktyle pokroić i zalać kilkoma łyżkami gorącej wody. Odstawić pod przykryciem na 10 minut. Gdy zmiękną wyjąć z wody i zmiksować blenderem.

Jagody goi zalać kilkoma łyżkami gorącej wody. Po 5 minutach odlać wodę. Do masy daktylowej dodać dżem, jagody, posiekane orzechy, migdały i wymieszać.

Przygotować małe naczynie z ciepłą wodą. Przed formowaniem każdej kulki zwilżyć dłonie. Uformowane przełożyć na deseczkę i wstawić na 5 minut do lodówki.

W tym czasie roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Wyjąć kulki i uważnie oblewać rozpuszczoną czekoladą. Dowolnie udekorować.

MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY

MODUŁY W 1 PORCJI

Zboża - 1/5  / Nabiał - 0 / Mięso - 0 / Warzywa - 0

Owoce - 1/2  / Tłuszcze - 1  / Luksusy - 1/3 / Napoje - 0

27. grudnia 2021 r.
Zamknij menu