Grillowane roladki ze szparagami

Ten przepis to zestawienie dwóch wiosennych klasyków w jednym daniu: szparagi i grill to naprawdę dobrana para!

Składniki na 2 porcje:

  • około 16 zielonych szparagów
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli i pieprzu
  • 4 gałązki tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • około 10 plasterków chudej szynki
  • 1 cytryna
  • Tacki do grilla lub folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej grill i przygotuj tacki. Jeśli nie masz gotowych tacek, zrób niewielkie nacięcia w foli aluminiowej.
  2. Umyj szparagi odetnij ich dolne końce. Umyj, a następnie osusz gałązki tymianku. Obierz czosnek i drobno posiekaj
  3. Wymieszaj ze sobą masło, oliwę z oliwek, sól, pieprz i tymianek, a następnie posmaruj marynatą tackę lub folię aluminową.
  4. Zawiń szparagi w szynkę i połóż roladki na tacce na grillu obtaczając je w marynacie. Pokrój cytrynę w plastry i umieść je pomiędzy poszczególnymi rulonikami.
  5. Po 15 minutach grillowania danie będzie gotowe.

MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY

MODUŁY W 1 PORCJI

Zboża - 0  / Nabiał - 0 / Mięso - 1/2 / Warzywa - 1

Owoce - 0  / Tłuszcze - 1  / Luksusy -  0 / Napoje - 0

Zobacz też inne przepisy:

27. kwietnia 2020 r.
Zamknij menu