Lody kokosowo-orzechowe bez cukru

2 porcje

Składniki

(na dwie porcje)

  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 50 g odżywki białkowej o smaku waniliowym
  • 1 łyżeczka mąki ryżowej

Przygotowanie

  1. W garnku rozpuścić mleczko kokosowe.
  2. Orzechy zmielić na gładko w maszynce do kawy, dodać do mleczka i rozmieszać.
  3. Całość doprowadzić do wrzenia i cały czas energicznie mieszać, aby masa nabrała powietrza.
  4. Stopniowo wsypywać odżywkę białkową wymieszaną z mąką ryżową i wciąż mieszać.
  5. Masę gotować jeszcze kilka minut.
  6. Następnie naczynie zestawić z gazu, a zawartość do plastikowej miski.
  7. Po wystudzeniu wstawić do zamrażarki na ok. 3-4 godziny
  8. Lody mieszać co pół godziny, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

 

MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY

MODUŁY W 1 PORCJI

Zboża - 0  / Nabiał - 1 / Mięso - 0 / Warzywa - 0
Owoce - 0  / Tłuszcze - 4  / Luksusy -  0 / Napoje - 0

08. maja 2020 r.
Zamknij menu