OWOCE GRILLOWANE W MIODZIE Z PISTACJAMI

Lekkie dania z grilla

Składniki na 4 porcje:                         

(Na 1 porcję – podziel ilości składników przez 4)

  •  ½ ananasa
  • 200 g truskawek
  • 2 brzoskwinie
  • 2 banany
  • 50 ml soku pomarańczowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego
  • siekane pistacje lub wiórki kokosowe do posypania
  • tacka grillowa
Sposób przygotowania:

Ananasa obrać, rozciąć, usunąć zdrewniały środek, pokroić na plasterki. Truskawki umyć, większe przekroić na pół. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, pociąć na podłużne cząstki. Banany obrać, pokroić na kawałki.

Ananasa i brzoskwinie grillować na tacce grillowej przez ok. 6-8 minut, obracając owoce co pewien czas. Kilkakrotnie posmarować sokiem pomarańczowym. Po 4 minutach dodać truskawki i banany.

Miód i likier wymieszać.

Owoce ułożyć na talerzykach, polać syropem miodowym, posypać pistacjami.

Smakuje doskonale z sorbetem cytrynowym.

INFORMACJE NA TEMAT KONCEPCJI ŻYWIENIA MRS.SPORTY

Moduły na 1 porcję:

Zboża - 0 / mleko - 0 / mięso - 0 / warzywa - 0

owoce - 3 / tłuszcz - 0 / extra - 1/2 / napoje - 0

05. lipca 2022 r.
Zamknij menu