WŁAŚCIWOŚCI ZIELONEJ HERBATY

Zielona herbata jest znana już od wieków, zwłaszcza na Wschodzie, gdzie jest ona używana jako lek. Wiele badań przeprowadzonych na Zachodzie, ukazało ogromne korzyści zdrowotne jakie niesie ze sobą picie zielonej herbaty, która jest jednym z najzdrowszych napojów na ziemi.

Charakterystyczny w smaku, aromatyczny napój, ma w sobie bardzo dużo cennych dla zdrowia składników, tj.: witaminy C, B, E, K, aminokwasy, garbniki, mikroelementy (wśród nich cynk, potas, mangan, fluor, miedź i wapń), polifenole, katechiny. Wspomaga organizm w walce i zapobieganiu schorzeniom wielu narządów.

Dowiedziono, że jej spożywanie wpływa na:

     

  1. Zapobieganie cukrzycy typu II.
  2. Zawiera właściwości antywirusowe i antybakteryjne.
  3. Opóźnianie procesu starzenia.
  4. Zmniejszanie ryzyka chorób serca.
  5. Zwiększanie metabolizmu i spalania tłuszczu.
  6. Zmniejszanie ryzyka nowotworów.
  7. Poprawianie funkcjonowania mózgu.
  8. Przeciwdziałanie tworzeniu się cellulitu.
  9. Obniżanie poziomu trójglicerydów.
  10.  

 

Źródło zdjęcia: www.e-naturalne.pl

20. kwietnia 2020 r.
Zamknij menu