Imbirowy szot z rokitnika
Składniki na 2 porcje:
- 150 g korzenia imbiru
- 1 kawałek pomarańczy
- 10 g soku z cytryny
- 2 łyżki syropu z agawy
- 250 ml soku z rokitnika
Przygotowanie:
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj na gładkie puree.
Wskazówka: Wypij szot z imbiru i rokitnika zaraz po przygotowaniu. Pozostały sok zamknij w ciemnej szklanej butelce i przechowuj w lodówce. Sok można przechowywać przez około pięć dni.
Każdego poranka lub wieczorem sięgnij po kieliszek (2 cl) tego wspaniałego wzmacniacza układu odpornościowego.
Kiedy sezon grypowy zbliża się wielkimi krokami sok z rokitnika można pić nawet cztery razy dziennie. Taka ilość witaminy C pozwoli Ci optymalnie wzmocnić organizm przed sezonem jesienno-zimowym.
Zgodnie z koncepcją żywieniową Mrs.Sporty jedna porcja soku składa się z 1,6 modułów. Informację o ilości modułów, jaką powinnaś spożywać w ciągu dnia otrzymasz w swoim klubie Mrs.Sporty.
MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY
MODUŁY W 1 PORCJI
Zboża - 0 / Nabiał - 0 / Mięso - 0 / Warzywa - 0
Owoce - 1 / Tłuszcze - 0 / Luksusy - 0,6 / Napoje - 0