CHŁODNIK OGÓRKOWY Z AWOKADO

SKŁADNIKI

     

  • 1 awokado
  • 1 długi ogórek szklarniowy
  • 200 ml rzadkiego jogurtu
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koperku
  • Kilka listków mięty
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka czerwona do podania
  •  

Przygotowanie:

Ogórka umyć i obrać. Jeżeli ma duże pestki to wydrążyć środek ogórka łyżeczką, aby się ich pozbyć. Czosnek przecisnąć podwójnie przez praskę. Wszystkie pozostałe składniki poza jogurtem zblendować. Gdy masa będzie gładka dodać jogurt i ponownie zmiksować.

Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, schłodzić i podawać z pokrojoną w drobne kawałeczki papryką.

07. maja 2017 r.
Zamknij menu