Spróbujcie (ja spróbowałam) upiec pasztet warzywno-jaglany. 

Potrzebujesz kalafior, 2 małe ziemniaki, 1/2 suchej kaszy jaglanej, 2 łyżki dowolnych pestek - z dyni, słonecznika, płatków migdałowych, 10 suszonych pomidorów, 2 jajka, 1 łyżeczka kolendry, sól, pieprz do smaku.

Kalafir podiel na różyczki i wraz z ziemniakami ugotuj al dente. Kaszę ugotuj do pełnej miękkości (nawet polecam rozgotować). Warzywa zblenduj dodaj kaszę, 2 jaja, przyprawy, pokrojone pomidory, sprażone pestki. Możesz dodać również starty na dużych oczkach seler i marchew podduszone na patelni lub inne warzywa wg upodobań, Włóż do foremki i upiec w piekarniku 40 min. w temperaturze 180 stopni C.

Podawaj na zimno i na ciepło. Smacznego.

10. września 2016 r.
Zamknij menu