Kasza z bakaliami i włoskim serkiem

Przepis na 1 porcję

Składniki:

60 g kaszy gryczanej

50 g serka typu włoskiego

100 ml jogurtu naturalnego

2 suszone śliwki

1 mandarynka

2 łyżki jagód goji suszonych

1 łyżka orzechów

1 łyżka migdałów

Sposób przygotowania:

 

Kaszę ugotować z odrobiną soli zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć do miseczki i wymieszać z drobno pokrojoną suszoną śliwką. Polać jeszcze ciepłą kaszę jogurtem naturalnym. Serek pokroić w kostkę i wyłożyć do miseczki. Całość podać wraz z kawałkami mandarynki. Udekorować posiekanymi orzechami oraz migdałami. Doskonale smakuje również w wersji ze zmielonymi migdałami.

Moduły w 1 porcji:

Zboża 2

Nabiał 1 1/2

Owoce 1

Tłuszcze 1

 

Przepis w aplikacji:

 

 mrssporty.miils.com/recipe/view/kasza-z-bakaliami-i-woskim-serkiem

29. grudnia 2017 r.
Zamknij menu