CURRY Z KURCZAKIEM, KOMOSĄ RYŻOWĄ I MIGDAŁAMI
więcej
Kasza z bakaliami i włoskim serkiem
Przepis na 1 porcję
Składniki:
60 g kaszy gryczanej
50 g serka typu włoskiego
100 ml jogurtu naturalnego
2 suszone śliwki
1 mandarynka
2 łyżki jagód goji suszonych
1 łyżka orzechów
1 łyżka migdałów
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować z odrobiną soli zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć do miseczki i wymieszać z drobno pokrojoną suszoną śliwką. Polać jeszcze ciepłą kaszę jogurtem naturalnym. Serek pokroić w kostkę i wyłożyć do miseczki. Całość podać wraz z kawałkami mandarynki. Udekorować posiekanymi orzechami oraz migdałami. Doskonale smakuje również w wersji ze zmielonymi migdałami.
Moduły w 1 porcji:
Zboża 2
Nabiał 1 1/2
Owoce 1
Tłuszcze 1
Przepis w aplikacji:
mrssporty.miils.com/recipe/view/kasza-z-bakaliami-i-woskim-serkiem
29. grudnia 2017 r.