CURRY Z KURCZAKIEM, KOMOSĄ RYŻOWĄ I MIGDAŁAMI
więcej
Krem cebulowo-czosnkowy
Przepis na 4 porcje
Składniki:
1 główka czosnku
3 duże ziemniaki
2 cebule
800ml bulionu warzywnego
2 łyżki masła
4 łyżki śmietany
Sól, pieprz, oregano, czosnek niedźwiedzi, papryka wędzona suszona, kumin
Sposób przygotowania:
Posiekaną cebulkę i czosnek przełożyć do garnka i smażyć na maśle ok 5 min. Dodać pokrojone ziemniaki i smażyć kolejne 10 min. Dolać bulion, przyprawić i gotować razem do miękkości. Zblendować wszystko na gładki krem wraz z zahartowaną śmietaną. Podawać z grzankami.
Moduły w 1 porcji:
Zboża 1/3
Warzywa 1
Tłuszcze 1
29. grudnia 2017 r.