Mleko księżycowe: Tajemniczy napój z kosmicznym aromatem
więcej
Szaszłyki z kurczaka
Świetne nie tylko na niedzielny obiad. Szaszłyki z kurczaka możesz przygotować wcześniej, a następnie jedynie wstawić do piekarnika. To sprytny patent na obiad, gdy wiesz, że na przygotowanie go będziesz miała naprawdę mało czasu.
Składniki na 2 porcje:
- 250 g fileta z piersi kurczaka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 szczypta soli i pieprzu
- 1 czerwona papryka
- 12 oliwek
- Ok. 6 drewnianych szpikulców
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Pokrój filet z piersi kurczaka w kostkę. Dopraw kurczaka marynatą z soku z cytryny, soli i pieprzu.
- Umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
- Podziel oliwki na pół.
- Nadziej kawałek kurczaka, papryki i oliwki na szpikulec. Powtarzaj czynność aż wszystkie składniki zostaną rozprowadzone na szaszłykach.
- Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i usmaż szaszłyki po obu stronach. Możesz też wstawić je do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na około 25-30 minut.
Smacznego!
MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY
MODUŁY W 1 PORCJI
Zboża - 0 / Nabiał - 0 / Mięso - 1 ¼ / Warzywa - ½
Owoce - 0 / Tłuszcze - 1 ½ / Luksusy - 0 / Napoje - 0
28. czerwca 2020 r.