Mleko księżycowe: Tajemniczy napój z kosmicznym aromatem
więcej
Karnawałowe Cake Pops
Składniki na 10 porcji:
- 200 g suszonych daktyli
- 40 g orzechów włoskich
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 3 łyżki jagód goji
- 50 g kaszy jaglanej ekspandowanej
- 2 łyżki dżemu śliwkowego
- 10 patyczków
- 100 g gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
Daktyle pokroić i zalać kilkoma łyżkami gorącej wody. Odstawić pod przykryciem na 10 minut. Gdy zmiękną wyjąć z wody i zmiksować blenderem.
Jagody goi zalać kilkoma łyżkami gorącej wody. Po 5 minutach odlać wodę. Do masy daktylowej dodać dżem, jagody, posiekane orzechy, migdały i wymieszać.
Przygotować małe naczynie z ciepłą wodą. Przed formowaniem każdej kulki zwilżyć dłonie. Uformowane przełożyć na deseczkę i wstawić na 5 minut do lodówki.
W tym czasie roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Wyjąć kulki i uważnie oblewać rozpuszczoną czekoladą. Dowolnie udekorować.
MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY
MODUŁY W 1 PORCJI
Zboża - 1/5 / Nabiał - 0 / Mięso - 0 / Warzywa - 0
Owoce - 1/2 / Tłuszcze - 1 / Luksusy - 1/3 / Napoje - 0
27. grudnia 2021 r.