PIECZONE KOLOROWE WARZYWA
więcej
GRILLOWANE JABŁKA Z FARSZEM
Pyszne dania z grilla
Składniki
2 duże jabłka
20 g suszonego ananasa
4 suszone śliwki
5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
1 łyżka masła
Szczypta cynamonu
2 kostki gorzkiej czekolady
Przygotowanie
Z jabłek odkroić wierzch i wydrążyć gniazdo nasienne i oprószyć cynamonem. Wymieszać ze sobą wcześniej ugotowaną kaszę, olej kokosowy oraz pokrojone w kawałki suszone owoce. Farsz nakładać do wydrążonych jabłek. Część farszu może wystawać poza brzegi jabłka. Posypać delikatnie cynamonem. Ułożyć jabłka na kawałkach folii aluminiowej i zawinąć każde osobno. Ułożyć na ruszcie i piec około 15–20 minut. Po wyłożeniu na talerz na każdym upieczonym jabłku położyć kostkę czekolady.
Przepis na 2 porcje.
27. kwietnia 2017 r.