SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 250 g filetu z piersi kurczaka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 czerwona papryka
  • 12 oliwek bez pestek
  • Około 6 drewnianych szpikulców
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę o równej wielkości, na tyle, na ile to możliwe. Przypraw kurczaka sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Umyj i wydrąż paprykę, a następnie pokrój w kostkę.

Podziel oliwki na pół.

Na szpikulcu na przemian nadziewaj kawałek kurczaka, paprykę i oliwkę do momentu, aż wszystkie składniki zostaną rozprowadzone na patyczkach.

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż szaszłyki z obu stron. Możesz też piec je przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.

INFORMACJE O MODUŁACH ZGODNYCH Z KONCEPCJĄ ŻYWIENIOWĄ MRS.SPORTY

MODUŁY NA 1 PORCJĘ:

Zboża - 0 / mleko - 0 / mięso - 1 ¼ / warzywa -  ½ 

Owoce - 1 / Tłuszcz - 1½ / Luksusy- 0 / Napoje - 0

27. kwietnia 2021 r.
Zamknij menu