Smothie arbuzowe
więcej
Jaglane babeczki jabłkowe z ziarnami zbóż
Wielkanocne inspiracje
Składniki (na 10 sztuk)
100 g kaszy jaglanej
80 g mąki żytniej
80 g płatków owsianych
50 g amarantusa
1 jajko kurze
5 łyżeczek słodziku (stewia)
200 ml mleka 1,5%
300 g jabłka
1 łyżeczka cynamonu
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 g sody oczyszczonej
Sposób przygotowania
W jednej misce dokładnie wymieszać mleko ze stewią oraz z jajkiem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok. W drugiej misce wymieszać pozostałe składniki oprócz jabłek. Wymieszać razem zawartość dwóch naczyń wraz z jabłkami. Nakładać ciasto do silikonowych foremek i piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.
1 porcja to 2 muffinki
Moduły w 1 porcji:
Zboża 2
Nabiał 1/4
Mięso 1/4
Owoce 1/4
30. marca 2017 r.