Smothie arbuzowe
więcej
KANAPKI „ZEBRA” Z TWAROGIEM
Zdrowe przekąski na drugie śniadanie
Składniki na 4 porcje:
240 g chudego twarogu
sól
pieprz
2 łyżki mieszanki ziołowej
1 łyżeczka słodkiej mielonejpapryki
6 kromek pumpernikla (200 g)
Sposób przygotowania:
Twaróg wymieszać z solą i pieprzem, podzielić na 2 części. Do 1 porcji dodać mieszankę ziół i wymieszać. Do drugiej dodać mieloną paprykę i wymieszać. Dwie kromki pumpernikla posmarować grubo dwoma rodzajami pasty twarogowej, ułożyć jedna na drugiej i przykryć trzecią kromką. Mocno wszystko ścisnąć, połączyć 6 wykałaczkami wbitymi w równych odstępach, pokroić każdą kanapkę na 6 kawałków. 1 porcja to 3 mini kanapki.
13. września 2016 r.