Mleko owsiane, ryżowe, migdałowe – w smaku zbliżone do krowiego, co prawda zawierają mniej białka niż mleko krowie i często są dosładzane lub bogate w konserwanty

 

Mleko kokosowe – zawiera nie tylko białko ale wartościowe tłuszcze, które sprawią że długo jesteś syta, sprawdzać trzeba skład bo te puszkowane mają dużo dodatków. Sprawdzi się też jako dodatek do kawy

Odżywka białkowa WPC – w różnych wariantach smakowych. Najlepiej porozmawiać z dietetykiem lub specjalista z takiego sklepu, żeby wybrał dla nas coś bez dodatku cukru czy slodzików, naturalną bądź w naszym ulubionym smaku. Sprawdzi się na zimno, na ciepło, jako dodatek do koktajli naleśników czy deserów. 

 

Białko jaja – jako zamiennik mleka do płatków śniadaniowych, działa jako zagęstnik oraz sprawi, że twoje śniadanie będzie nadal niskotłuszczowe lecz bogate w białko i sycące

08. września 2017 r.
Zamknij menu