Lody kokosowo-orzechowe bez cukru

2 porcje

Składniki

400 ml mleczka kokosowego

1 łyżka orzechów włoskich

50 g odżywki białkowej o smaku waniliowym

1 łyżeczka mąki ryżowej

Przygotowanie

W garnku rozpuścić mleczko kokosowe. Orzechy zmielić na gładko w maszynce do kawy, dodać do mleczka i rozmieszać. Całość doprowadzić do wrzenia i cały czas energicznie mieszać, aby masa nabrała powietrza. Stopniowo wsypywać odżywkę białkową wymieszaną z mąką ryżową i wciąż mieszać. Masę gotować jeszcze kilka minut. Następnie naczynie zestawić z gazu, a zawartość do plastikowej miski. Po wystudzeniu wstawić do zamrażarki na ok. 3-4h. Lody mieszać co pół godziny, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

Moduły w 1 porcji

Nabiał 1

Tłuszcze 4

05. czerwca 2017 r.
Zamknij menu