Smothie arbuzowe
więcej
Grillowane roladki ze szparagami
Ten przepis to zestawienie dwóch wiosennych klasyków w jednym daniu: szparagi i grill to naprawdę dobrana para!
Składniki na 2 porcje:
- około 16 zielonych szparagów
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli i pieprzu
- 4 gałązki tymianku
- 1 ząbek czosnku
- około 10 plasterków chudej szynki
- 1 cytryna
- Tacki do grilla lub folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej grill i przygotuj tacki. Jeśli nie masz gotowych tacek, zrób niewielkie nacięcia w foli aluminiowej.
- Umyj szparagi odetnij ich dolne końce. Umyj, a następnie osusz gałązki tymianku. Obierz czosnek i drobno posiekaj
- Wymieszaj ze sobą masło, oliwę z oliwek, sól, pieprz i tymianek, a następnie posmaruj marynatą tackę lub folię aluminową.
- Zawiń szparagi w szynkę i połóż roladki na tacce na grillu obtaczając je w marynacie. Pokrój cytrynę w plastry i umieść je pomiędzy poszczególnymi rulonikami.
- Po 15 minutach grillowania danie będzie gotowe.
MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY
MODUŁY W 1 PORCJI
Zboża - 0 / Nabiał - 0 / Mięso - 1/2 / Warzywa - 1
Owoce - 0 / Tłuszcze - 1 / Luksusy - 0 / Napoje - 0
Zobacz też inne przepisy:
27. kwietnia 2020 r.