Smothie arbuzowe
więcej
Zdrowy baton Mrs.Sporty
Idealne doładowanie energii przed treningiem lub przekąska pomiędzy, gdy pojawia się mały głód. Najlepsze w tych batonach jest to, że wiesz, co jest w środku oraz, że nie ma w nich ukrytego cukru.
SKŁADNIKI NA 10 BATONÓW:
- 50 g orzechów włoskich
- 40 g migdałów
- 200 g płatków owsianych
- 40 g płatków kokosowych
- 60 g suszonej żurawiny
- 15 g pestek dyni
- 1 dojrzały banan
- 2 białka jaj
- 80 ml mleka 1,5%
- 5 łyżek miodu
- 2 łyżki syropu klonowego
- szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Rozgrzej piekarnik do 160 stopni.
- Włóż orzechy włoskie i migdały do blendera i posiekaj. Jeśli nie masz blendera, orzechy można posiekać nożem.
- Włóż płatki owsiane, orzechy włoskie, migdały, płatki kokosowe, żurawinę i pestki dyni do miski, a następnie dobrze wymieszaj.
- Zmiażdż banana w innej misce. Oddziel jajka i dodaj białko do banana. Dodaj pozostałe płynne składniki: mleko, miód, syrop klonowy i szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj mikserem ręcznym.
- Dodaj suche składniki i zagniataj całość rękoma.
- Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i rozłóż na niej masę. Rozpłaszcz ją tak bardzo, jak to możliwe
- Piecz w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut, aż batony się zarumienią.
- Ostudzić, a następnie pokrój w paski ostrym nożem.
- Batony możesz przechowywać w lodówce przez około 7 dni.
Smacznego!
MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY
MODUŁY W 1 PORCJI
Zboża - ¾ / Nabiał - 0 / Mięso - 0 / Warzywa - 0
Owoce - 1/3 / Tłuszcze - 1 / Luksusy - 1/3 / Napoje - 0
Zobacz też inne przepisy Mrs.Sporty:
21. października 2022 r.