Idealne doładowanie energii przed treningiem lub przekąska pomiędzy, gdy pojawia się mały głód. Najlepsze w tych batonach jest to, że wiesz, co jest w środku oraz, że nie ma w nich ukrytego cukru.

SKŁADNIKI NA 10 BATONÓW:

  • 50 g orzechów włoskich
  • 40 g migdałów
  • 200 g płatków owsianych
  • 40 g płatków kokosowych
  • 60 g suszonej żurawiny
  • 15 g pestek dyni
  • 1 dojrzały banan
  • 2 białka jaj
  • 80 ml mleka 1,5%
  • 5 łyżek miodu
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni.
  2. Włóż orzechy włoskie i migdały do ​​blendera i posiekaj. Jeśli nie masz blendera, orzechy można posiekać nożem.
  3. Włóż płatki owsiane, orzechy włoskie, migdały, płatki kokosowe, żurawinę i pestki dyni do miski, a następnie dobrze wymieszaj.
  4. Zmiażdż banana w innej misce. Oddziel jajka i dodaj białko do banana. Dodaj pozostałe płynne składniki: mleko, miód, syrop klonowy i szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj mikserem ręcznym.
  5. Dodaj suche składniki i zagniataj całość rękoma.
  6. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i rozłóż na niej masę. Rozpłaszcz ją tak bardzo, jak to możliwe
  7. Piecz w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut, aż batony się zarumienią.
  8. Ostudzić, a następnie pokrój w paski ostrym nożem.
  9. Batony możesz przechowywać w lodówce przez około 7 dni.

Smacznego!

MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY

MODUŁY W 1 PORCJI

Zboża - ¾  / Nabiał - 0 / Mięso - 0 / Warzywa - 0

Owoce - 1/3  / Tłuszcze - 1  / Luksusy -  1/3 / Napoje - 0

 

Zobacz też inne przepisy Mrs.Sporty:

24. kwietnia 2020 r.
Zamknij menu