Podczas upałów picie odpowiedniej ilości płynów jest bardzo ważne. Zielona herbatanie tylko daje małego kopniaka energii, ale jest również dobra dla skóry i wspomaga naturalną ochronę przed słońcem.

Składniki na 3 porcje

  • 1litr niegazowanej wody
  • 40 g zielonej herbaty
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 200 g arbuza
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Kostki lodu

 

Sposób przygotowania:

Zagotuj wodę, a następnie zaparz herbatę. Pozwól jej naciągnąć i ostygnąć. Im dłużej parzysz zieloną herbatę, tym bardziej wzmacniasz jej działanie. Dodaj cukier trzcinowy i zamieszaj, by się rozpuścił. Pokrój arbuza na małe kawałki, a następnie usuń pestki. Z pomocą blendera zrób puree z arbuza. Dodaj do herbaty arbuza oraz sok z cytryny. Zamieszaj. Podawaj mrożoną herbatę z kostkami lodu.

SMACZNEGO!

15. lipca 2020 r.
Zamknij menu