PIECZONE KOLOROWE WARZYWA
więcej
Sałatka z mozzarelli z mango i malinami
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
(na 1 porcję: Składniki podzielić przez 4)
- 2 łyżki białego octu balsamicznego
- 3 łyżki wody
- Sól
- pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 250 g mozzarelli
- 1 dojrzałe mango
- 200 gram malin
- 200 g rukoli
PRZYGOTOWANIE:
Do miski wlać ocet balsamiczny, wodę, sól i pieprz. Dodać oliwę z oliwek i wszystko razem wymieszać. Mozzarellę odcedź i pokrój w plasterki. Obierz mango, odetnij miąższ od pestki i pokrój w cienkie paski. Posortuj maliny, dokładnie umyj i dobrze odsącz.
Umyć rukolę, osuszyć i porwać na kawałki wielkości kęsa. Rukolę wymieszać z ok. 2/3 sosu, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć rukolę i sos z pozostałymi przygotowanymi składnikami na talerzach, skropić pozostałym sosem i od razu podawać.
22. lipca 2022 r.