Smothie arbuzowe
więcej
OWOCE GRILLOWANE W MIODZIE Z PISTACJAMI
Lekkie dania z grilla
Składniki na 4 porcje:
(Na 1 porcję – podziel ilości składników przez 4)
- ½ ananasa
- 200 g truskawek
- 2 brzoskwinie
- 2 banany
- 50 ml soku pomarańczowego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki likieru pomarańczowego
- siekane pistacje lub wiórki kokosowe do posypania
- tacka grillowa
Sposób przygotowania:
Ananasa obrać, rozciąć, usunąć zdrewniały środek, pokroić na plasterki. Truskawki umyć, większe przekroić na pół. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, pociąć na podłużne cząstki. Banany obrać, pokroić na kawałki.
Ananasa i brzoskwinie grillować na tacce grillowej przez ok. 6-8 minut, obracając owoce co pewien czas. Kilkakrotnie posmarować sokiem pomarańczowym. Po 4 minutach dodać truskawki i banany.
Miód i likier wymieszać.
Owoce ułożyć na talerzykach, polać syropem miodowym, posypać pistacjami.
Smakuje doskonale z sorbetem cytrynowym.
INFORMACJE NA TEMAT KONCEPCJI ŻYWIENIA MRS.SPORTY
Moduły na 1 porcję:
Zboża - 0 / mleko - 0 / mięso - 0 / warzywa - 0
owoce - 3 / tłuszcz - 0 / extra - 1/2 / napoje - 0
05. lipca 2022 r.