Smothie arbuzowe
więcej
ROLADKI Z ŁOSOSIEM I EGZOTYCZNY KOKTAJL
Egzotyczne – niezwykłe – kuszące - wyborne
Składniki na 4 porcje roladek i koktajlu:(Na 1 porcję – podziel ilości składników przez 4):
200 g wędzonego łososia (duże plastry) 125 g chudego twarogu 50 g świeżego szpinaku 4 łyżeczki chrzanu 200 g świeżego ogórka 600 g jogurtu naturalnego 1 pomarańcza 200 g ananasa świeżego 1 łyżka siemienia lnianego Cynamon |
Sposób przygotowania:Plastry łososia wędzonego rozłożyć równo na desce. Ułożyć na nich opłukany i odsączony szpinak. Twaróg wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem i rozsmarować równomiernie na liściach szpinaku. Ogórek pokroić na długie paski, ułożyć po jednym na brzegu łososia i zwijać roladki zaczynając od brzegu z ogórkiem, mocno przy tym ściskając. Po zwinięciu kroić na 3 cm kawałki.
Wszystkie składniki na koktajl zmiksować za pomocą blendera. |
16. sierpnia 2016 r.