Szaszłyki z kurczaka
więcej
Wigilijna zupa krem z pieczarek
Składniki na 4 porcje:
- 600 g pieczarek
- 2 cebule
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki masła klarowanego
- 100 ml śmietany 18%
- liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki
- 1 l bulionu warzywnego
Sposób przygotowania:
Cebulę zrumienić na maśle. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Całość wymieszać i smażyć przez około 5 minut, aż pieczarki ładnie się zarumienią.
Dodać pokrojonego w kosteczkę ziemniaka, chwilę podsmażyć, a następnie przełożyć do garnka. Zalać bulionem, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Całość gotować aż ziemniaki zmiękną (ok. 15 minut).
Wyjąć listek laurowy i ziele angielskie, a zupę zmiksować na gładki krem. Śmietanę wymieszać z odrobiną ciepłej zupy i zaprawić nią zupę. Całość doprawić do smaku. Przed podaniem zupę udekorować pieczarkami i suszoną natką pietruszki.
MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY
MODUŁY W 1 PORCJI
Zboża - 1/2 / Nabiał - 0 / Mięso - 0 / Warzywa - 1
Owoce - 0 / Tłuszcze - 1 1/2 / Luksusy - 0 / Napoje - 0
17. grudnia 2021 r.