Smothie arbuzowe
więcej
Ciasto czekoladowe w wersji FIT
Powiedźmy sobie szczerze: każda z nas chce odżywiać się zdrowo, ale trudno odmówić sobie kawałka ciasta do kawy. A w rankingu ciast wysokie miejsce ma ciasto czekoladowe. Co powiecie na jego wersję fit?
Składniki na 4 porcje:
- 50 g płatków owsianych
- 50 g mąki orkiszowej
- 85 g suszonych daktyli
- 200 ml mleka (1,5%)
- 25 g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 20 g orzechów włoskich
- 20 g ciemnej czekolady
- 100 g świeżych jagód
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180° C.
- W dużej misce zblenduj mleko z daktylami.
- Zmiel płatki owsiane na mąkę i dodaj do mieszanki daktylowej.
- Dodaj kakao, mąkę orkiszową i proszek do pieczenia, a następnie dobrze wymieszaj ciasto.
- Posiekaj orzechy włoskie i czekoladę. Dodaj orzechy oraz połowę czekolady do ciasta.
- Włóż ciasto do tortownicy i posyp pozostałą czekoladą.
- Piecz w temperaturze 180° C przez 25-30 minut.
- Pozwól ciastu ostygnąć, a następnie udekoruj świeżymi jagodami.
- Pokrój na porcje.
Smacznego!
Moduły zgodnie z koncepcją odżywiania Mrs.Sporty
Moduły w 1 porcji
Zboża - 1 / Nabiał - 0,2 / Mięso - 0 / Warzywa - 0
Owoce - 0,6 / Tłuszcze - 0,5 / Luksusy - 0,6 / Napoje - 0
13. lutego 2020 r.