DZIEŃ 27: PROGRAM PŁASKI BRZUCH

Brakuje Ci pomysłów na zdrowe przekąski do pracy? 

Miej coś pod ręką, by nie sięgać po słodycze!

Nasze pikantne babeczki o niskiej zawartości węglowodanów przygotujesz w mgnieniu oka. Są świetną alternatywą, gdy brakuje Ci pomysłu, co by tu ugotować. Muffiny możesz zjeść zarówno na śniadanie, jak i w formie pysznej przekąski w ciągu dnia.

Składniki:

  • 100 g pomidorów
  • 80 g cukinii
  • 100 g czerwonej papryki
  • 1 mała czerwona cebula
  • Sól i pieprz
  • Tymianek
  • 4 jajka
  • 4 liście świeżej bazylii
  • gotowe formy do muffinek

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg). Rozłóż foremki muffinów na blasze do pieczenia.
  2. Umyj i obierz pomidory. Przekrój na pół i usuń miąższ. Umyj paprykę i pokrój w małą kosteczkę. To samo zrób z cukinią. Obierz cebulę i pokrój w kostkę. W misce ubij jajka. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
  3. Wymieszaj warzywa i rozłóż w foremkach do muffinów. Zalej ubitym jajkiem z przyprawami.
  4. Piecz babeczki w 180°C przez około 25 minut.
  5. Gotowe muffiny udekoruj bazylią.

RADA NA DZIŚ: Potrzebujesz większej ilości kulinarnych inspiracji? Zajrzyj na bloga Mrs.Sporty. O gotowe fit przepisy spytaj też w swoim klubie Mrs.Sporty!

28. sierpnia 2020 r.
Zamknij menu