Smothie arbuzowe
więcej
Gnocchi z grzybami
Grzyby to, podobnie jak dynia, symbol jesieni. Co powiecie na szybkie danie z grzybami?
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 500 g gnocchi
- 400 g pieczarek
- 2 marchewki
- 1 czerwona cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki masła
- 160 ml białego wina (alternatywnie bulion)
- 80 g parmezanu
- Gałąź rozmarynu
- Pietruszka
PRZYGOTOWANIE
- Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.
- Przygotować gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Wyczyścić grzyby i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek obrać i posiekać. Umyć i osuszyć rozmaryn, zerwać igły i drobno posiekać.
- Roztopić masło na gorącej patelni. Podsmażyć pieczarki i cebulę. Dodać marchewkę, czosnek i rozmaryn, a następnie smażyć wszystko razem z gnocchi.
- Podlać winem i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu. Następnie zdjąć patelnię z ognia. Dodać parmezan i natkę pietruszki.
- Udekorować gnocchi parmezanem i natką pietruszki.
MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY
MODUŁY W 1 PORCJI
Zboża -3 1/4 / Nabiał - 1 1/2 / Mięso - 0 / Warzywa - 1 1/2
Owoce - 0 / Tłuszcze - 1 / Luksusy - 1/2 / Napoje - 0
Zobacz też:
28. września 2020 r.