Grzyby to, podobnie jak dynia, symbol jesieni. Co powiecie na szybkie danie z grzybami?

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 500 g gnocchi
  • 400 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki masła
  • 160 ml białego wina (alternatywnie bulion)
  • 80 g parmezanu
  • Gałąź rozmarynu
  • Pietruszka

PRZYGOTOWANIE

  1. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.
  2. Przygotować gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Wyczyścić grzyby i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek obrać i posiekać. Umyć i osuszyć rozmaryn, zerwać igły i drobno posiekać.
  4. Roztopić masło na gorącej patelni. Podsmażyć pieczarki i cebulę. Dodać marchewkę, czosnek i rozmaryn, a następnie smażyć wszystko razem z gnocchi.
  5. Podlać winem i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu. Następnie zdjąć patelnię z ognia. Dodać parmezan i natkę pietruszki.
  6. Udekorować gnocchi parmezanem i natką pietruszki.

MODUŁY ZGODNIE Z KONCEPCJĄ ODŻYWIANIA MRS.SPORTY

MODUŁY W 1 PORCJI

Zboża -3 1/4  / Nabiał - 1 1/2 / Mięso - 0 / Warzywa - 1 1/2

Owoce - 0  / Tłuszcze - 1  / Luksusy - 1/2 / Napoje - 0

 

Zobacz też:

28. września 2020 r.
Zamknij menu