Smothie arbuzowe
więcej
Świąteczne pieczone jabłka
Składniki na 4 porcje:
- 4 jabłka
- 2 łyżki rodzynek
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 1/2 łyżki cynamonu
- 4 łyżki miodu
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do 200° (góra i dół).
Umyj jabłka, odkrój czubek i wydrąż ze środka pestki.
Wymieszaj rodzynki, orzechy włoskie, migdały i cynamon i dodaj do wydrążonych jabłek.
Połóż odciętą górną połowę jabłek na wierzchu jako przykrywkę i skrop całe jabłko miodem.
Jabłka piecz przez około 30 minut w temperaturze 200 ° C
Opcjonalnie: pieczone jabłka możesz podać np. z sosem waniliowym.
Moduły zgodnie z koncepcją Mrs.Sporty
Owoce 1
Tłuszcz ¾
Luksus 3/4
07. grudnia 2020 r.