Mleko księżycowe: Tajemniczy napój z kosmicznym aromatem
więcej
Zapiekanka kalafiorowa ze szczypiorkiem i łososiem
4 porcje
Składniki
1 duży kalafior lub 2 małe
2 młode cebulki ze szczypiorkiem
4 jajka
1 opak. serka wiejskiego
100 g łososia wędzonego
Sól himalajska, pieprz, curry, papryka czerwona
Przygotowanie
Kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Do miski wbić jajka i roztrzepać wraz z serkiem i przyprawami. Łososia pokroić w dowolne kawałki, a cebulkę posiekać waz ze szczypiorkiem. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do żaroodpornego naczynia lub silikonowej formy i równo rozsmarować. Piec w nagrzanym do 200 C piekarniku rzez ok. 40 minut.
Doskonale smakuje z sosem czosnkowym na bazie jogurtu i świeżym koperkiem.
Moduły w 1 porcji
Nabiał 1/2
Mięso 1 ¼
Warzywa 1
15. czerwca 2017 r.