Zapiekanka kalafiorowa ze szczypiorkiem i łososiem

4 porcje

Składniki

1 duży kalafior lub 2 małe

2 młode cebulki ze szczypiorkiem

4 jajka

1 opak. serka wiejskiego

100 g łososia wędzonego

Sól himalajska, pieprz, curry, papryka czerwona

Przygotowanie

Kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Do miski wbić jajka i roztrzepać wraz z serkiem i przyprawami. Łososia pokroić w dowolne kawałki, a cebulkę posiekać waz ze szczypiorkiem. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do żaroodpornego naczynia lub silikonowej formy i równo rozsmarować. Piec w nagrzanym do 200 C piekarniku rzez ok. 40 minut.

Doskonale smakuje z sosem czosnkowym na bazie jogurtu i świeżym koperkiem.

Moduły w 1 porcji

Nabiał 1/2

Mięso 1 ¼

Warzywa 1

 

 

15. czerwca 2017 r.
Zamknij menu