Smothie arbuzowe
więcej
Zupa krem ziemniaczana
Składniki na 4 porcje:
- 500 g batatów
- 300 g ziemniaków
- 150 g marchwi
- 1 biała cebula
- 15 g imbiru
- Sól, pieprz, chilli
- 500 ml bulionu warzywnego
- 400 ml mleka kokosowego bez cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Bataty, ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i imbir. Drobno posiekaj. W dużym rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę, a gdy się zarumieni dodaj imbir. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dopraw solą, pieprzem i chilli. Całość zalej bulionem warzywnym zaprawionym mlekiem kokosowym. Gotuj na średnim ogniu około 20 minut. Podawaj z odrobiną oliwy.
Moduły zgodnie z koncepcją Mrs.Sporty
Zboża 1 i ¾
Warzywa ¼
Tłuszcz 2 i ½
08. lutego 2021 r.