Składniki na 4 porcje:

 

  • 500 g batatów
  • 300 g ziemniaków
  • 150 g marchwi
  • 1 biała cebula
  • 15 g imbiru
  • Sól, pieprz, chilli
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 400 ml mleka kokosowego bez cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z cytryny

 

 

Sposób przygotowania:

 

Bataty, ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i imbir. Drobno posiekaj. W dużym rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę, a gdy się zarumieni dodaj imbir. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dopraw  solą, pieprzem i chilli. Całość zalej bulionem warzywnym zaprawionym mlekiem kokosowym. Gotuj na średnim ogniu około 20 minut. Podawaj z odrobiną oliwy.

Moduły zgodnie z koncepcją Mrs.Sporty

Zboża 1 i ¾
Warzywa ¼
Tłuszcz 2 i ½

08. lutego 2021 r.
Zamknij menu