SAŁATKA Z ARBUZA Z MIETĄ I SEREM FETA

Ta szybka sałatka genialnie orzeźwi w upały.

SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ:

  • 250 g arbuza
  • 3-5 listki świeżej mięty
  • 90 g sera feta
  • ½ cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Szczypta pieprzu

PRZYGOTOWANIE:

Potnij arbuza w plastry, a następnie usuń skórkę. Pokrój plasterki w kosteczkę wielkości jednego kęsa. Umyj liście mięty, osusz i pokrój. Posiekaj ser feta.

Rozłóż kawałki arbuza na talerzu, a następnie posyp fetą i miętą.

Przygotowanie dressingu:

Wyciśnij cytrynę. Sok cytrynowy wymieszaj z oliwą z oliwek i pieprzem. Tak przygotowanym dressingiem skrop sałatkę z arbuza.

Sałatkę można podać z pełnoziarnistą bagietką.

Sprawdź też:

01. lipca 2019 r.
Zamknij menu