WEGAŃSKA SAŁATKA Z KUSKUSEM

Wegetariańskie i wegańskie dania na wiosnę!

Składniki na 4 porcje:                         

(Na 1 porcję – podziel ilości składników przez 4)

 

250 g kuskusu

1 ogórek sałatkowy

200 g grillowanej papryki marynowanej (ze słoika)

1 pęczek natki pietruszki

2 cytryny

2 łyżki sosu sojowego

6 łyżek oliwy z oliwek

sól, pieprz

1 szczypta cukru

odrobina cynamonu

Sposób przygotowania:

Kukskus zalać przegotowaną, osoloną wodą i przygotować według przepisu na opakowaniu, poczekać, aż ostygnie.

Ogórka obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona. Ogórka i grillowaną paprykę marynowaną pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wycisnąć sok z cytryny.

Kuskus wymieszać z sokiem z cytryny, sosem sojowym, oliwą z oliwek i 5 łyżkami wody. Dodać ogórka, paprykę i natkę pietruszki. Doprawić solą, cukrem i cynamonem.

03. marca 2016 r.
Zamknij menu