Zapiekana quinoa z dynią i jabłkiem
Przepis na 2 porcje
Składniki:
1/2 szklanki białej komosy ryżowej
100 gram miąższu dyni
1 gruszka
1 jabłko
1 pomarańcza
1 łyżka miodu
1/2 szkl. mleka sojowego
150 g serka homogenizowanego
Sposób przygotowania:
Kaszę wypłukać i zalać szklanką wody. Dodać miód starte na tarce dynię oraz jabłko i gotować, aż kasza zmięknie. Gdy woda odparuje dolać mleko i znów gotować, co chwilę mieszając. Po ugotowaniu przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć kawałki gruszki i posypać startą skórką z pomarańczy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. po upieczeniu podajemy na ciepło z serkiem homogenizowanym.
Moduły w 1 porcji:
Zboża 1/2
Nabiał 1
Warzywa 1/4
Owoce 1
Luksusowe 1/3
Link do aplikacji: mrssporty.miils.com/recipe/view/zapiekana-quinoa-z-dynia-i-jabkiem