Zapiekana quinoa z dynią i jabłkiem

Przepis na 2 porcje

Składniki:

1/2 szklanki białej komosy ryżowej

100 gram miąższu dyni

1 gruszka

1 jabłko

1 pomarańcza

1 łyżka miodu

1/2 szkl. mleka sojowego

150 g serka homogenizowanego

Sposób przygotowania:

 

Kaszę wypłukać i zalać szklanką wody. Dodać miód starte na tarce dynię oraz jabłko i gotować, aż kasza zmięknie. Gdy woda odparuje dolać mleko i znów gotować, co chwilę mieszając. Po ugotowaniu przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć kawałki gruszki i posypać startą skórką z pomarańczy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. po upieczeniu podajemy na ciepło z serkiem homogenizowanym.

Moduły w 1 porcji:

Zboża 1/2

Nabiał 1

Warzywa 1/4

Owoce 1

Luksusowe 1/3

 

Link do aplikacji: mrssporty.miils.com/recipe/view/zapiekana-quinoa-z-dynia-i-jabkiem

29. grudnia 2017 r.
Zamknij menu